20080925

Bir anne-babayı psikopatik yapacak çocuk çözümlemesi


Bir çocuğu anne babasının istediği "şekil"den başka bir şekile sokmak imkansızdır. İsterseniz k.çınızı yırtın yine yapamazsınız. İyi bir şey yapmak istiyorsanız o çocuğun anne babasıyla örtüşmeniz gerekir ki sizi kabul etsin. Onun için doğru kararları çook öncelerden vermiş ve tohumları ekmiş iki kişiden ortaya çıkan o "şey" e kendini parçalasan bir şey belletemezsin.

Ha ne mi olur? Alırsın çocuğu vurursun yerin dibine arkadaşlarının önünde ya da alırsın şekerini elinden dikilirsin tepesine ya da poposuna iki şaplak vurmak suretiyle döversin güzelce... ezersin konuşma esnasında kelimelerinle çırılçıplak bırakırsın alemin önünde...o zaman onun hayatının en mühim insanı olursun. Seni asla unutmaz! Bunun dışında her bir "iyi insan olsun" uygulaman nafile yazar. Değilsen anne baba bir çocuğa asla kendini adama. Öğretmeni bile olsan bir gün gideceksin başka çocuğa sana lanet okuyacak, kuzeni olsan ayıracaksın şehrini yanı bomboş kalacak, halası olsan annesi bir gün seni kötüleyecek güvenini ters yöne tazeleyecek... yanında kalacak tek kişi anne babası olduğunu bilecek. Ama şaka maka eninde sonunda bunu bilecek. Bir gün bu iyi diyecek, bir gün nefret edecek. Ama vazgeçemeyecek. İyiyi de kötüyü de en çok onlar bilecek. Çocuğu Lynch filmlerine malzeme edecek. Karşısına geçip bunu ben yarattım diye mütemadiyen sevinecek.

Velhasılkelam, hamurunun ununu yağını iyi ayarlamak lazım, şekeri de tuzu da dengede tutup öyle fırına atmak lazım. Bunun dışında çörek otu, susam misali ek gıdaların hamurun içine değil dışına temas eden varlığını da unutmamak, unutturmamak lazım...

Not ki tam Tospağa:
Yazıdaki çocuk kişisi 0-14 yaşı temsil eder.
Ergen çocuğa isteyen istediği şekilde etki eder.
Yetişkin çocuk zaten olmuştur kendi fikrince kimse etki edemez.


Not ki bağlan:
Bir çocuğu psikopatik yapacak anne saçı çözümlemesi

3 yorum:

  1. çocuğu büyük olarak görmek, herşeyiyle kabul etmek gercekten her anne babanın harcı değil

    YanıtlaSil
  2. :]] iyiymiş.
    çok iyi açıklamışsın. eline sağlık.

    YanıtlaSil