20081024

Blogspot'un da kapatılması bardağı taşıran son damla oldu!!!!!!!!!!

Sanal polisler orda burda kol geziyorken, sesimizi duyurmaya çalıştığımız her platform kara listeye alındı ve alınmaya da devam ediyor. Kaplumbağalar da uçar! adlı blogumun da bu yasaktan zarar görmüş olması yanında, hiç sebep yokken binlerce siteyi aynı anda erişime kapayan Telekom yetkililerine sinir okları fırlatma zamanının geldiğinin habercisidir.

Bir dns ayarıyla şu an bloguma ulaşabiliyorum. Bu ayarı internette yayınlayıp sonrasında telekomun gözünü açmak gibi bir niyetim yok. İsteyene gönderirim.

(dusunkarafanzin@gmail.com)

Türkiye'de hak ettiğimiz özgürlük payesi bu değildi...Neresi doğru ki bir yerleri yamultmaya çalışıyor bu yetkililer onu da anlamış değilim. Ve çok siniliyim. Onca emeği hiçe sayıp kendince yanlış gördüğün birkaç site için binlerce siteyi yasaklamak da neyin nesi!

Bunun Türk yapımı blog veritabanlarının bir oyunu olduğunu da düşünmüyor değilim aslında. Bakıp göreceğiz yakında, ne kadar sesleri çıkıyorsa bu olaya...


2 yorum:

  1. wordpress de aynı örümcek ağına takılmıştı ama çok geçmeden yeniden yayıma girdi. blogger için de aynı şeyleri söyleyebiliriz ama konu bu değil. konu sansür ve yasakçı zihniyet. 2. abdülhamit döneminin gizemli jurnalcilerinin mirasını devralan bir zihniyet yasakçılığına devam ediyor. 2000'li yıllarda hala bunu tarışmanın/gündeme getirmenin ne yararı ne de anlamı var ama maalesef buralarda takılıp kaldık yine. bütün bu sansürcü kafanın alayını kınıyor, yazıklar olsun diyorum!

    YanıtlaSil
  2. Hatırlıyorum Wordpress'in durumunu. Ve bu zihniyetteki insanlar var olduğu müddetçe daha çok konuşuruz bu konuyu. Çok sinirliyim inan, kaldıramıyorum. Sağol desteğin için...

    YanıtlaSil