20080425

Gül Gülistan al Başını Git Kabristan

Ağzımızın içinde geveleyip söylemek istemediklerimizi saklarız, sözcükleri nizamsız sıralar karşıdakini yanıltırız. Böyle bir yanılsama sonrası karşıdaki ne kadar az soru sorarsa o kadar çok severiz kendisini. Fakat bir yaşayıştır ki, o an olur ve biter...

Hani sonra düşündükçe aklımıza ya şu kelimeyi söylerken gergin miydi? Sesi mi titredi ne? Ben mi yanılıyorum yoksa?! Yok, yok günahını almayayım, bak her şey güllük gülistanlık şu sıra...

İşte bu vakitlerde 'gül gülistan al başını git kabristan' kıvamında sinirlenip, gerilip bir kara kutuya ihtiyaç duyuyorum. Hani bu insanın sağ-sol omzunda çatışan günah/sevap yazarlar gibi bir şey değil. Tam anlamıyla 'olduğu gibi(-mesela objektif)' bakacak bir kaynak arayışına geçiyorum. Çünkü o an öyle bir programlanmışım ki her şeyi olumsuz anlamaya meyilli, her şey düşüncenin eksi yönüne eğilimli bir kişi.

Kara kutu dediğin, doğruyu söyler, anlatır sakince. Kara kutunun anlatışında sen de varsındır onlar da... Dolayısı ile 'yargı' her iki tarafa da makul oranda.

İstiyorum bir kara kutu hayatıma. İyiyi de kötüyü de sağım/solumdakinden iyi yazacağına inanıyorum zannımca.

6 yorum:

  1. Bir de bazı insanlar var birtakım durumların varlığını kabullenmek isteseler bile edemezler, "yok canım onu söylemek istemiş olamaz herhalde" söyleyebileceğini kabul etse, tamam sorun yok, işler yoluna girebilir, ama yapamaz. Bir çeşit kendine güvensizlik ya da kendine kandırmamak(!) (işte bundan çok korkarlar) için kırk takla atma ve bu işin de suyunu çıkarma politikası. kaybetmiş olabilecekleri için kendilerine kızabilirler, belki zaman geçtikçe daha çok kızarlar bilinmez.
    Ben de istiyorum o kara kutudan ama hep değil, 30 günlük bir deneme süresi yeterli. Sonrasında öğrenmiş olabilmeyi tercih ederim. Tospağa biliyor musun sen bazen benim için bir kara kutu davranıyorsun ya, devam et:) İyi dersler çıkarıyorum kendime;)

    YanıtlaSil
  2. Bizim kara kutu(kara kafa)zaten 2 aylık :) Yani istediğin zaman yenilenecek merak etme.

    Aslında bu yazıyı kara kafa(düşün kara)'ya atfen yazmamıştım ama sonra süpriz bir oluşumla güzel oldu. Mesela ptesi bu merakını giderebilirim Sokak Lambası. Sana bir güzellik yapıp senin de içinde olduğun bir Düşün Kara verebilirim. kara Kutu kıvamında :)))

    Seninle konuşmak çok keyifli ben sadece birazcık daha fazla gösteriyorum seni sana, kara kutu aslında hep bizimle yoksa.
    Her zaman canım Sokak Lamba'm:)

    YanıtlaSil
  3. Yaşasın:)darısı Satırarası'nın başına:)
    Aslında ben de Düşünkara'yı düşünerek yazmadım ama bu haber iyi oldu:)canım tospağam daha çok konuşalım:)

    YanıtlaSil
  4. Yok, yok sen Düşün Kara'yı eline alınca anlayacaksın bu ikimizinde onu düşünmeden yazdığı şeylerin nasıl da onu anlattığını :))))

    YanıtlaSil
  5. O kim huleeynn?!

    (dal-gın modu açık) :)

    YanıtlaSil
  6. Jester'cım nasılda ortaya çıktı senin editör yazısını okumadığın...
    Tamam canım çok güzel olmuş basalım bu sayfyı da dediğin günleri hatırlıyorum da, güllük gülistanlıktı her şey dimi...

    ühü. hü. üh.

    YanıtlaSil