20080123

İhanete Uğrayan Sevgi - Sahte Tanrılar



Yazar: ARNO GRUEN(tam tospağasal)

Sahte Tanrı olarak annemiz-babamız-arkadaşlarımız- bürokratlarımız-düşmanlarımız-bilim...
Ve en önemlisi de BİZ!

Şiddetin, nefretin kaynağının Sahte Tanrı olmak yolundaki gölgelemelerini anlatır bize kitap. Bizi kendine bağlayan, kendi amaç ve görevleri doğrultusunda itip kakarak peşinden sürükleyen Sahte Tanrılarımızı.

Sevgiyi hissetmenin eziklik boyutundaki tanımlamasıdır. Sahte Tanrılara tapınırken verdiğimiz özverilerin ‘sevgi’ olduğundan çok ‘ihtiyaçken’ boşluğunun doldurulmaya çalışılmasının hikayesidir.

İhtiyacımız olanı ve bizim asla varolamayacağımız kişiliğini veya karakterini dünyada arayışına çıkan her insanın sığındığı kapıdır; ‘Sahte Tanrı’.



Tanrının sahteliğinin, duygulanım bozukluğu neticesi onu bulmuş olduğumuz gerçeğinin, ortaya hep çok geç çıkmış ve her zaman çok geç çıkacak olmasının kaçınılmazlığıdır anlatılan.

Kimimiz sevgimizi Sahte Tanrılara adayıp mutlu olurken,kimimiz de sevgiyi Sahte Tanrı olarak tüketmenin mutluluğundayızdır.

Ama her içi boşluk bi noktada aynaya daha derinden bakmak zorundadır.

Ya aynayı biz kendimize tutacak gücü bulmak için çırpınmalıyız ya da Sahte Tanrımıza …

2 yorum:

  1. "Kimimiz sevgimizi Sahte Tanrılara adayıp mutlu olurken,kimimiz de sevgiyi Sahte Tanrı olarak tüketmenin mutluluğundayızdır."
    Yaşam boyutunda yaptığımız büyük yanlışlardan biri de bu işte; hatta bunun yanlış olduğunu söyleyen kişi de bu yanlışı yapıyor, yapmaya da devam edecek. Bir çeşit duygusal bağımlılık olabilir bu.
    Bunlar ne yerinde tespitlerdir böyle; tospağa hem düşünür, hem yazar hem de uçar:)

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar hayatsal bir gereklilik doğrultusunda sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyarlar. Ama bunu her daim Sahte Tanrı haline getirilmiş ya da birilerinin Sahte Tanrı'sı olmuş şekilde yaşamazlar.Herkes yanlış yapsaydı doğru diye bir şey olmazdı zaten :)

    Ha doğru yaptığını zannnedenlereyse bir çift laf edecek Sokak Lambası der seni gösteririm, sen ol tospağanın yakınında yöresinde, böyle güzel :)

    YanıtlaSil