20080301

No Country for Old Men(2007) ve ısmarlama yazı isteyen bir heyhat!


Tür : Gerilim / Dram / Macera
Gösterim Tarihi : 7 Mart 2008
Yönetmen : Ethan Coen , Joel Coen
Senaryo : Ethan Coen , Joel Coen , Cormac McCarthy (Kitap
)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2007, ABD


Oyuncular

Javier Bardem (Chigurh)

Tommy Lee Jones (Bell)


80′lı yıllarda Teksas’da bir yerde Llewelyn adında bir adam kendi halinde sıradan günlerinin birinde avlanırken tamamlanamamış bir uyuşturucu pazarına tanıklık eder. Gerçi tanıklık ettiği olay küllerini bırakmış olsa da ortada bir kamyonet dolusu uyuşturucu zulası, iki milyon dolar kadar para ve 3 adet de ceset vardır. Llewelyn parayı yanına alıp ayrılırken bununla kalmaz, ancak peşine taktığı adamın kim olduğu hakkında en ufak bir fikri yoktur.


Polis ve suç şebekeleri tarafından çok iyi tanınan prensip sahibi, ölüm pazarlığında en fazla “yazı/tura”ya kadar inebilen psikopat ruhlu katil Anton Chigurh(Javier Bardem) sahibi olduğu şeyi almakta oldukça kararlıdır ve bunun için Llewelyn’in peşine düşer. Önceleri bir izleme aletiyle yolunu bulduğu Llewelyn pek çok insana göre geçmiş olan her dakika Anton Chigurh tarafından hala öldürülmemiş olduğu için oldukça şanslıdır. Çok az konuşan ve bir o kadar da kıvrak zekası ve acımasızlığı ile rolünün hakkını veren Anton Chigurh rolündeki Javier Bardem ortalığı kan gölüne çevirirken bizlere Coen kardeşlerin yönetmen olduğunu sık sık hatırlatmakta.

Bir heyhat:


Pazarola dergisinde yazdığımı pek çoğunuz bilir, bilmeyenler ise işte şimdi öğrendi. Sinema köşesini ben hazırlıyorum ya, eskiden çok sevdiğim filmler üzerinde yazarken ikidir çok izleneceği için yazılması gereken filmlerden bahsediyorum. Bahsetmek zorunda kalıyorum. İlki Ben Efsaneyim filmiyken, ikincisi de bu film oldu.

Severek yazmadım, film evet güzeldi ama ben yazarken sevmedim. Hiç sevmediğim gibi teknik bilgiler vermek zorunda kaldım. Etkilemedi ki cümleler kurayım bolca, insanları merak ettireyim usulca..

O sebepledir ki yazımın sadece bir kısmını paylaşıyorum. Geri kalanı ise sadece dergide olsun, başka yerde gözüm görmesin diye.

3 yorum:

  1. Bahane bulmamak lazımmış, moral sıfır olunca film izlemek bile yetmiyormuş.

    YanıtlaSil
  2. Gerilim filmlerini pek severim,hem korkarım hem izlerim hemde..
    Senin neden canın sıkkın,varmı yapabileceğimiz birşey..

    YanıtlaSil
  3. Sağol Aylin'cim bir an her zaman böyle dönemlerde karşılaşacağım bir can sıkıntısı gibi görünüyorken, inşallah bir daha olmayacağa dönüşmesi yetti..:) Yine de çok teşekkürler.
    Bu arada film güzeldi izlemeye, değerdi her ne kadar benim ruh halim bu yönünü anlatmama izn vermese de:)

    YanıtlaSil