20080430

Yapılacaklar listesinden dört tane maddeyi birden silmek.

Yapılacaklar listem vardır hep. Unutmamakla, zamanını geçirmemekle, ayıp etmemekle, görev bilinciyle alakadar bi liste. Kimilerine göre bir dürtü, karabasan, kalabalık, boş. Ama bana göre değil.

Hep vardır o liste. Her haftasonu yenilenir. İşim Kızılaya düşünce ya da Beytepe'de aylak kalmamak için pek çok eylem vardır o listede. Bunların pek çoğu bağlılık duyduğun şeylerle alakadar olabilir. Benim de vardı böyle bir bağlılığım. Bağlılıkla ilintili yapılacak dört eylemi gerçekleştirmeden sildim an itibariyle. İlginç fikirler, projeler, geleceğe dair planlar vardı içinde. Ama bağlı olduğum şeyin bana bağlı olmadığını bu kadar somut görünce... Sildim. İçim acıdı önce. Hatta uzunca acıdı. Bir kez daha acıdı. Sanki kalem benim üstümden geçmiş de, üç-beş çizgiyi birden çizmişti üstüme kalınca. Bir daha bakınca okunmayacak şekilde, okunsa da eskisi gibi görünmeyecek şekilde.

Eskisi gibi durmuyor şimdi orda yapılacaklar. Yapmaya hevesi olmayan burda, o kalın çizgiler ise şu sıra rövanşta. Çizilecek pek çok şeyin üstüne usulca. Ruhları pek sert duyacak. Pek kalıcı olacak. Ordayken yokmuş gibi davrananlara dek uzanacak. Aynından olacak.

8 yorum:

  1. Hayat öyle bir sahne ki kime hangi rol gider iyi bilir.Sense bu sahnede mücadelecisin. Emeğe saygısı olmayanların varlığı bir gerçek lakin bu gerçeği tanımamak en büyük gerçeklik:)

    YanıtlaSil
  2. İşte sorun o emeğe bir türlü saygı gösteremeyenleri kabullenememek Nazlı. Biliyoruz zaten her yerde olduklarını; ama keşke bu kadar içimizde, yanı başımızda olmasalarmış...

    YanıtlaSil
  3. Asıl marifet, herkese ve her şeye rağmen var olabilmektir. Birilerinin ya da bir şeylerin değersizce var oluşları, aslında var olanların değerlerinden hiçbir şey kaybettirmez;)

    YanıtlaSil
  4. "Ama bağlı olduğum şeyin bana bağlı olmadığını bu kadar somut görünce..."

    Bağlı olduğunu hissetiğin her şeye bağlısındır aslında. Asıl önemli olan, bağlılığın kuvvettidir. Sana bağlı olmayan şeylere ne kadar dayanabilecek acaba senin bağlılığın.

    YanıtlaSil
  5. Benim bağlı olduğum şeyin hedefi her zaman emelim, hedefim. Ama burada da insanlar var ve insanlar bu emelin dışında hareket etmekte. O zaman o insanlara katlanamayacak olan ben, yokum bu işte. Bağlılık hedefi benim yanımda. Ama platform soğuttu bi anda. Hiç gerek yok böylesine, bunca emek nerede dercesine...

    YanıtlaSil
  6. Not: Bu yazı Türkçe Topluluğunun yayın birimi başkanlığına veda yazısı olarak Satır Arası Dergisi'nde yayınlanmıştır.

    YanıtlaSil
  7. Buruk bir Sokak Lambası var geride kalan, bir de Tospağa var hep yanında olan... Yanımda ol tamam mı:(

    YanıtlaSil
  8. Hep olacağım tabi ki, şüphen olmasın canım benim...

    YanıtlaSil